Beatrijspad 2, 2722 ZP, Zoetermeer
079 3629247

Workshops en lezingen voor professionals

Workshops-lezingen

Workshops en lezingen voor professionals

Door middel van onze workshops en lezingen komt u als professional meer te weten over verschillende aspecten van de motorische ontwikkeling van kinderen en is er ruimte voor uitwisseling van ervaring en vragen om samen tot een betere leersituatie van kinderen te komen. Vanuit Kinderfysiotherapie Groei! bieden we deze workshops en lezingen op maat aan voor onder andere pedagogisch medewerkers, leerkrachten, wijkverpleegkundigen en kraamverzorgenden.

Vanuit Kinderfysiotherapie Groei! bieden we diverse workshops en lezingen aan, ieder met een eigen doel. De workshops zijn praktisch van aard, zodat u het zelf kunt ervaren en er in uw eigen werkzaamheden meteen mee aan de slag kan gaan. De lezingen zijn informatief van aard en bieden voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Mogelijke onderwerpen van onze workshops en lezingen zijn:

  • Hanteringsadviezen bij zuigelingen, met onder andere aandacht voor de voorkeurshouding, overstrekken en darmkrampjes.
  • Motorische ontwikkeling van 0-2 jarigen, met daarin onder andere aandacht voor de normale motorische ontwikkeling van de grove en fijne motoriek en enkele voorbeelden van een anders verlopende ontwikkeling.
  • Kleutermotoriek, met daarin onder andere aandacht voor de grove motoriek, handvaardigheid en voorbereidende schrijfvoorwaarden
  • Schrijfvaardigheid voor de groepen 1 tot en met 4 waarbij op de schrijfvoorwaarden wordt ingegaan.
  • Schrijfvaardigheid voor de groepen 3 tot en met 8 waarbij op het belang van goede schrijfmaterialen, liniatuur, verbonden schrift of blokschrift en de werkhouding wordt ingegaan.
  • Sensorische Informatieverwerking, waarbij uitleg gegeven wordt over de zintuiglijke prikkelverwerking, hoe problemen hierin herkent kunnen worden bij een kind en welke kleine aanpassingen in de groep vaak al tot positieve resultaten kunnen leiden.

Andere onderwerpen zijn uiteraard bespreekbaar. We komen graag met u in gesprek om te kijken wat we voor uw bedrijf en medewerkers kunnen betekenen. Neemt u voor mogelijkheden gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier.

NEEM CONTACT OP

Uw naam (verplicht)

Uw Email Adres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw Bericht

Door u achtergelaten gegevens in bovenstaand formulier worden alleen door ons gebruikt om antwoord te geven op uw vraag of om contact met u op te nemen. Deze data wordt niet aan derden ter beschikking gesteld. Zie verder onze privacypolicy.