Beatrijspad 2, 2722 ZP, Zoetermeer
079 3629247

VIES-iejoo of toch fysio?

Kinderlogica – we houden ervan! Een jongen hoorde van zijn moeder dat hij voor het eerst naar de fysiotherapie zou gaan. Hij wilde eigenlijk niet, want “misschien word ik bij de vies-iejoo wel zo vies, dat de kinderen het later op school nog zien”. Gelukkig is hij toch met zijn moeder meegekomen en was hij aan het eind van de eerste afspraak teleurgesteld dat het alweer tijd was om naar huis te gaan.

Vies worden, heeft jouw kind daar ook moeite mee? 

Vies durven en kunnen worden is goed voor zowel mentale als fysieke gezondheid van kinderen. Er is veel onderzoek naar gedaan, mede in relatie tot het buiten spelen, en het blijkt dat spelen in de modder, helpt in de ontwikkeling van het immuunsysteem en helpt de kansen op het ontwikkelen van chronische aandoeningen, zoals astma, allergieën en overgewicht, te verkleinen.

Als je kind moeite heeft met vies worden, kan het zijn dat er in de zintuiglijke prikkelverwerking sprake is van een overgevoeligheid voor tastprikkels. En dat speelt niet alleen een rol bij vies worden, maar ook in het goed kunnen uitvoeren van motorische vaardigheden, zoals bij balvaardigheid of schrijven. Je handen krijgen daarbij veel informatie te verwerken, wat moet worden omgezet tot een actie: het vangen van een bal of het schrijven van een verhaal. Maar ook in sociale interacties, tijdens het opletten in de klas, tijdens het sporten of aspecten van de lichamelijke verzorging – aanraking zit verweven in alledaagse activiteiten.

Heeft je kind daar problemen mee en ben je op zoek hoe je je kind daarin kan helpen? Zodat ook jouw kind kan genieten van aanraken in plaats van zich ertegen te verzetten? Neem gerust eens contact met ons op, we luisteren graag naar je twijfels en vragen en staan voor je klaar om erover mee te denken.

Naam van uw kind (verplicht)

Uw Email Adres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw Bericht