Nieuws

_DSC0840
Zintuiglijke prikkelverwerking in de klas

Vandaag was Daniëlle weer even zelf de leerling in een klas vol medeleerlingen. Het was tijd voor een zeer interessante cursusdag over het herkennen en behandelen van problemen in de sensorische informatieverwerking in de klas.
Benieuwd wat dit voor leerling en leerkracht kan betekenen? Lees dan verder.

IMG_20180914_133053334~2
Workshop ontwikkeling schrijfvaardigheid

Binnen het team van leerkrachten op de Prinses Margrietschool waren een aantal vragen ontstaan over de schrijfvaardigheid. Vandaar dat we tijdens een studiedag een workshop hebben verzorgd over de ontwikkeling van de schrijfvaardigheid.

CIMG5536
De 5 meest gestelde vragen over het leren schrijven anno 2018.

Waarom blijven we het in een tijdperk met smartphones, tablets en computers zo belangrijk vinden dat een kind leert schrijven? En waarom nog zo ouderwets aan elkaar in plaats van blokletters? Deze – en nog meer vragen – krijgen we regelmatig op de praktijk. Hier volgt een top 5 aan vragen mét antwoorden.

schoenen
Wat zijn de beste sportschoenen voor je kind?

Een nieuw schooljaar is van start, en ook een nieuw sportseizoen. De kans is groot dat je kind nieuwe sportschoenen nodig heeft, aangezien kindervoeten gemiddeld 1-2 maten groeien per jaar. Maar hoe kies je een goede sportschoen voor jouw kind?

1 2